9 martie 2010

Flori - quilling

Astazi va propun ceva diferit. E vorba de tehnica "quilling".

Zilele trecute citeam pe blogul scrapbook emporioain  glosarul de termeni . Si eram pe la litera "q" cand am vazut termenul "quilling". Nu stiam prea bine ce inseamna insa mai auzisem despre el pe site-urile si blogurile pe care am cautat diverse sabloane pentru felicitarile realizate pana acum.


Mi-au placut foarte mult formele din poza de la glosar si in plus prin cautarile mele dadusem si de niste lucrari facute de cateva fete. Mi se pareau superbe si greu de realizat.

Astazi, din lipsa de material pentru proiectul meu de primavara, si din cauza vremii care e afara si care nu ma lasa sa ies sa ma aprovizionez (e prea frig sa ies cu copilul afara :D) ce mi-a venit mie ... ia sa caut eu cate ceva despre acest quilling si cu ce se "mananca".

Am descoperit ca se pot face lucruri minunate cu aceasta tehnica - felicitari, tablouri, martisoare, decoratiuni, bijuterii etc. Am gasit si cateva tutoriale care m-au ajutat foarte mult:

- http://www.marthastewart.com/article/quilling-valentines-folded-rose - un tutorial care explica cum se face un trandafir (ce-i drept e in engleza)

- o alta sursa pentru tutoriale este youtube - super modele :D

- de asemenea am gasit cateva tutoriale foarte interesante si pe http://www.activitaticopii.ro/ . Aici gasiti chiar si un forum pentru quilling unde se gasesc tutoriale, modele si alte lucruri interesante.

Urmarind toate aceste tutoriale si citind explicatiile de pe forum astazi am reusit sa realizez un trandafir, mai multe floricele "fringed" (franjurate da parca nu suna asa frumos :D), frunze si o lacrima. Am in gand mai multe idei de ce as putea face cu ele insa asta maine. Dupa ce o sa fac vreo felicitare sau vre-un tablou o sa va pun poze. Acum insa va arat ce am facut eu azi:








Nu stiu ce parere aveti voi insa mie imi plac foarte mult. Si au fost destul de usor de realizat (am avut de lucru cat timp a dormit copilul :D). Sa nu va speriati ca in tutoriale va arata aia ce fac ei cu scule profesionale. Eu una am facut toate astea folosind o croseta/iglita ptr invartit hartia si o forfecuta ca sa o fac franjuri :D. Am citit pe forum ca fetele fac tot felul de improvizatii - una din fete folosea o scobitoare.;) Deci se poate...

Eu va urez o zi buna si spor la lucru !

7 comentarii:

  1. Monique, in ritmul asta, tu in curand o sa abordezi fiecare tehnica si o sa creezi ceva pentru fiecare. Doamne, cata rabdare! Te felicit din suflet! Sunt superbe, mortale, adorabile si...vreau si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  2. La chestii din astea am rabdare si imi si place. Abia astept sa le pun intr-un tablouas ceva sau pe o felicitare. Si cum am zis nu sunt foarte greu de facut, asa ca... spor la lucru. Abia astept sa vad si flori facute de tine. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Incercai azi o crizantema, nu imi iesi din prima, insa cred ca stiu cum sa fac data viitoare. Si mie imi place mult sa le fac, asa ca o sa continui. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari
    http://deea7238-quilling.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos, o sa ma apuc si eu sa vedem ce iese:) Pana una alta eu ma ocup cu altceva hand made, vezi aici http://ralyana-cadourihandmade.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte dragalase florile acestea ale tale... ceva nou pentru mine...

    RăspundețiȘtergere
  7. in coada pensonului de lemn, se poate face o crapatura cu cuterul...ce bine se ruleaza hartia!, dar daca vreti sa iasa mai strans, folositi o scobitoare, tot crapata....sun aurora si am 13 ani...as vrea si eu sa fac trandafiri

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails