14 martie 2010

Tutorial pentru trandafiri din hartie :)

Buna!

Sunt Laura, o scrapperitza romanca din India. Mi-am descoperit pasiunea de a face felicitari acum cateva luni si de atunci nu ma mai pot opri...
Monica e o draguta si m-a invitat sa-mi postez tutorialul de facut trandafiri din hartie si la ea pe blog. Sper sa va placa. Uite si blogul meu: http://creation-faeries.blogspot.com

TUTORIAL:

1. Descarca fisierul "Paper Roses Template" din partea dreapta a blogului meusub DOWNLOADS. Imprima pe hartie groasa si taie florile (asta va fi sablonul ai nevoie doar de una din florile imprimate, alege ce marime vrei). 

Sfat: daca ai un punch/perforator cu 6 petale rotunde de vreo 2 cm sau mai mare poti sa-l folosesti (3 flori) in loc sa imprimezi florile mele... e mai usor.
Uite de ce ai nevoie: lipici, hartie colorata sau cu modele, foarfece, sablon de floare (cel imprimat) sau punch cu 6 petale, scobitoare, tusiera pentru stampile si sclipici (optional).
2. Cu una din marimile din fisier drept sablon, deseneaza si decupeaza 3 flori (o sa le numesc 1,2,3) pe hartia colorata. Apoi indoaie florile pe toate diagonalele, asa:
3. In acest moment poti folosi tusiera pentru a "pata" marginile florilor. 
Cum se procedeaza?
Procesul se numeste DISTRESSING in engleza... Se poate face cel mai usor cu o tusiera sau cu un burete de bucatarie (partea fina) inmuiat putin in acuarela (cu foarte putina apa). Cu coltul buretelui/tusierei se va atinge hartia (petalele florilor in cazul nostru) pe margine de jur imprejur. E foarte usor de realizat si da un efect profesional.
4. DECUPAREA: pentru floarea nr 1 tai doar o margine a unei petale (ca in poza de mai jos- te opresti in mijlocul florii). La floarea nr 2 tai o petala intreaga. La floarea cu nr 3 tai 2 petale (ai grija sa fie UNITE nu le taia separat). Ar trebui sa ai  5 elemente in final, ca in poza de mai jos:
5. Pune lipici ca in poza de mai jos si suprapune cele 2 petale, lipindu-le incat sa ai ceva ca in urmatoarea poza :
6. Cu scobitoarea indoaie varfurile petalelor celor 3 flori mari (pentru moment lasa cele 2 petale taiate) si apoi taie varful ascutit ca in poza de mai jos.
7. Adauga lipici in mijlocul florii cu 5 petale si pune inauntru floarea cu 4 petale. Repeta pasul si pune si floarea cu 3 petale in mijloc. Apasa-le putin sa se lipeasca bine.
Sfat: daca ti se pare ca unul din straturi e prea inalt mai poti taia din capat cu foarfeca pana se potriveste cum vrei tu.
 
8. Pentru petala dubla, indoaie petala stanga in afara si cea dreapta inauntru apoi taie-i varful ascutit (probabil va trebui sa mai tai inainte sa le lipesti la locul lor).
9. Ruleaza petala singura. Apoi pune-o in mijlocul petalei duble si aranjeaza-le pana arata cum vrei.
10. Probabil va trebui sa mai tai din capatul ultimelor petale pentru a le potrivi mai bine in trandafir ca sa nu arate prea  ridicate (poti sa testezi inainte). Cand esti multumita cu aspectul, lipeste si ultimele 2 petale in mijlocul trandafirului. Poti adauga si putin sclipici pe trandafir la sfarsit sau poti sa-l lasi simplu:
Abia astept sa va vad creatiile cu trandafiri :). Puteti posta un link la creatiile cu trandafiri, si la mine pe blog, la comentarii.


V-am pupat!
Laura

15 comentarii:

  1. Super! Multumesc Laura! Deja am facut cativa si au iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbiiiiiii!!! nu mai am cuvinte....cred k ti sa mai zis...o sa incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumosi trandafirii tai. Multumesc pentru tutorial; iti dai seama ca acum ma apuc si eu sa fac vreo cativa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm..ce mi-ar folosi 2manute dibace + o minte inspirata pt decoratiuni la evenimente! :) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vede ca ai talent. Te felicit pentru ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  6. uau o sa incerc si eu la lucrul manual am doar 11 ani si asa ceva nu am mai vazut niciodata!ai talent nu gluma!!! :X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo!ai un talent innascut.Sa te bucuri de asta

    RăspundețiȘtergere
  8. BUna am facut si eu trandafirul numai ca pe alb. Si iam pus codita

    RăspundețiȘtergere
  9. I like the way you have added glitter to the flowers

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt foarte, foarte frumoase si iti multumesc din suflet pentru postare; eu sunt innebunita dupa trandafiri asa ca am facut o multime de felicitari - incerc sa atasez un link sa vezi ce am creat eu cu trandafirii pe care i-am invatat de la tine
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.210578258979075.45546.100000807061772

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt superbe Laura am facut pt la scoala si au fost super am luat nota mare

      Ștergere
  11. Buna! Creatia aceasta este una minunata si te felicit din inima pentru reusita de avea asa maini dibace!
    Dar, as vrea (daca se poate) sa imi dati si mie link-ul direct de la care as putea downloada acel "Rose Template".:)

    RăspundețiȘtergere
  12. http://creation-faeries.blogspot.com/p/downloads.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua!foarte frumosi trandafirii....va rog sa-mi trimiteti un link care sa fie valid cu "rose template"....am incercat linkul de mai sus ,dar nu merge....nu exista template.....sau sa-mi trimiteti la mailu simo_cml_2007@yahoo.com....va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails